sobota, 09. maj 2009

Štorije Lune

Zreti in biti priča nekaj tako čudovitemu, kot so pripovedne-mini igre avtorja Daniel Benmerguija (daniel@ludomancy.com) je v današnjem svetu, svetu gneva in sovraštva nadvse prijetno. 

Trojica iger, skupno imenovanih Štorije Lune; po vrsti klicanih Nocoj preminem, Želim si biti luna in Pripovedovalec zgodb- je nekaj, česar gotovo ne pričakujete. V igrah ni nasilja, ne sovraštva in bede. Navzlic hudohudi preprostosti skrivajo v sebi večji nauk (in večjo optimističnost) kot večina ostalih iger in (brez sarkazma) filmov. Grafike ni, ako jo kdo pričakuje- ampak resnično ni potrebna. Boste že videli. 

Za mene podobne, torej take, ki ste z igranjem iger domala stoprocentno odnehali; so Štorije Lune enako zanimive kot za nekoga, ki v osmi dimenziji preživlja vsakdanjik. Štorije Lune niso namenjene zgolj tistim, ki ne prenesejo lepote in milosti- oziroma jim gre v življenju tako lepo, da nauki, ki jih igre skrivajo ostanejo popolnoma prezrti. Takšni v trilogiji ne bodo videli globljega pomena.

Vse igre se zatopijo v človeške-ljubezenske odnose. Pripovedovalec Zgodb govori o treh ljudeh in kako odločitve vplivajo na to, kako srečni so. Želim si biti Luna o ljubezni in osmih koncih, ki jih to čustvo prinaša. Najbolša, Nocoj preminem pa o mračnem svetu, ki postaja vse lepši. Skupni imenovalec vsega je: čudovito.

Today I Die lahko igramo tukaj.

Želim si biti Luna tukaj in Pripovedovalca Štorij tukajle.

Najbolj pa priporočam download celotnega paketa (tukaj), ki prinaša še zastonjski soundtrack Today I Die ter dodatne dobrote. Za download pritisnite gumb "donate", nakar kaj donirate, ako želite. Če ne, kliknite gumb "Cancel and return to daniel.benmergui@gmail.com" in lahko boste sneli paket.

Ni komentarjev:

Objavite komentar