sobota, 20. junij 2009

2012

Preroško imenovani Sodni dan: dan, ki naj bi bil zadnji v zgodovini človeštva daje povod nemalo ustvarjalcem filmov in kovalcev zarot. Že v preteklosti je bilo takih filmskih adaptacij ogromno, sled "predpripravljenosti" na 2012 pa bo takih filmov še na drugo potenco več. Keč je v tem, da resnično nemalo ljudi verjame, da bo dan njegove sodbe 1. 12 . 2012. Takrat se namreč nepreklicno končuje bajeslovni Majevski kolendar, takenako pa so zaključek stvarstva napovedali nekateri znani vidci future, naprimer Nosfer, ehm, Nostradamus. Slednjega pokojnega vidca mnogi smatrajo za edinega validnega; saj je (med drugim) napovedal svetovni vojni, zrušitev dvojčkov in črnega predsednika ZDA. No, večina vsega je pak dvoumno besedičenje, ki ga je treba čitati v nedogled, da si lahko njegove besede nekako razlagaš- seveda pa si jih še zmeraj predstavljaš in razlagaš na svoj način, ne pa na način, ki je predstavljal Nostradamusovo mišljenje. Njegovi zapisi so torej precej kompleksni (šifriral jih je po svoje, saj se je bal smrti lastne družine), zato so lahko njegove napovedi tolmačene hudo narobe; oziroma se jim pomen prilagaja, da izpadejo bolj epske, se-ve.
Če smo že pri Nostradamusu pa bom temu navzlic predstavil meni najljubšo anekdoto iz njegovega življenja: takole se je Nostradamus sprehajal po blatni poti, ko mu nasproti pride kočija in nekaj kmetov. Pred enega izmed teh kmetov je Nostradamus padel na kolena in se priklonil. Ko so ga gospoda vprašali, čemu se klanja navadnežu, je odgovoril, da se klanja njegovi svetosti. Ta kmet je desetletje pozneje postal papež. Resnica ali neresnica, tale anekdota je res zanimiva. Sedaj pa si poglejmo še eno izmed Nostradamusovih del, napoved 9/11.
Volcanic fire from the center of the earth
will cause trembling around the new city:
Two great rocks will make war for a long time.
Then Arethusa will redden a new river.
Takole pravi Nostradamus, torej. Razumete, kaj je hotel povedati? Mnja, tudi jaz ne. Za take običajneže je pač na voljo knjiga Prerokbe in uganke Nostradamusa, avtorja Damon Wilsona, katere je na voljo tudi solidni Slovenski prevod- skorajda v vsaki knjižnici imajo vsak izvod. Priporočam naspol, je sicer zanimivo branje, a količina laži in bullshita je ogromna. Zategadelj delo jemljite z rezervo.

No, (pre)ostale teorije govorijo o raznih Planetih X (ki se bo bodisi zaletel v naš planet, bodisi postal drugo sonce), vrnitve atlantisa, vesoljcih in afganistanskih skrajnežih. Slednje je sicer hec, ampak na koncu bodo nemara krivi kar oni; kot za večino vsega zla, ki se dogaja na tem svetu. Sicer pa je resnični namen mojega pisanja, da napovem film 2012, ki v kinematografe uleti letos in bo verjetno prvi film, ki bo napovedal in skušal prikazati dogajanje Konca na ta preklet dan.


PS. Že mnogi filmi pred omenjenim, so se dogajali tega leta. Zri seznam za širšo poglobitev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar