petek, 17. april 2009

Saw III (2006)

Bolj gremo nazaj, svetlejši so načeloma filmi, ako verjamemo reku- da od prvenca navzgor kvaliteta pada. Ampak, kot sem naznanil že v prejšnji objavi, temu ni zmerom tako. Saw 3 se mi zdi tretji na lestvini najboljših delov sage; a obenem krepko pod nivojem njenega nadaljevanja, kaj šele prvenca. Saw III je v splošnem tipičen slasher, ki ne izstopa po ničemer- v njem je kri, še več krvi; zgodba je izjemno slabo predstavljena, liki so nadvse plitvi; igralci pod nivojem. Resda je tukaj serija štartala v novo smer, smer vedno večje zmedenosti; novih morilcev in predstavitvami novih podlikov. 

Recept očigledno ni popoln, saj film tako izpade malenkost češko. Osnovna štorija spremlja moža, ki se bori za življenje žene; in je postavljen skozi linijo iger, kjer lahko reši življenje ljudi, ki jih bodisi ne pozna, bodisi jih iskreno sovraži. Avtorji scenarija so očitno hoteli prikazati njegovo zgodbo kot tragično zgodbo o liku, na katerega plečih visijo življenja ljudi. Slednje namere so neprimerno boljše izpadle v Saw IV, saj je glavni lik trojke preprosto plitev in pozabljiv. Tudi Amanda in Jigsaw sta v trojki plitva; čeravno je to najslabše, kar so režiserji lahko naredili- Amanda v tem delu namreč nosi veliko vlogo, zato je takšno ravnanje z njenim likom nesprejemljivo.

Ta film iskreno sovražim- enako kot sovražim dvojko in petko. Kakšen obširnejši opis je nepotreben, saj sem povedal vse, kar lahko o filmu povem- brez, da vam uničim presenečenja ob ogledu- igra je slaba, zgodba takisto; režija je solidna, krvi je ogromno. 

Ocena v okviru žanra: 4.0/10

Skupna ocena: 3.2/10

http://www.imdb.com/title/tt0489270/

Ni komentarjev:

Objavite komentar