sobota, 11. april 2009

The last border (1993)

Če se sprašujete, kakšen mora biti film, da je slabši od (priznano) najslabšega filma sploh- Plan 9 from Outer Space, bo ogled tega filma dovolj, da boste Plan 9 odslej cenili kot mojstrovino. Sicer osebno menim, da je Plan 9 odličen in nadvse smešen film, ampak avtoritete so odločile, da bo pač najslabši. Kaj potem porečejo na tole?

Film je dejansko low, ampak ne na tak način kot Plan 9. Last Border obravnava post-apokaliptično tematiko, kjer je ozemlje razdeljeno med »tolpe« in eni tolpi vlada Duke s šestimi vojaki. No, dejansko jih je več; ampak jih igrajo isti igralci- ko kdo umre, se spet pojavi, ampak v vlogi drugega karakterja. Na drugi strani reke imamo dva upornika (vmes je glavni lik, Jake), ki v filmu sploh nimata nobene vloge. Ja, glavni lik je pač predstavljen tako v tri krasne, stori pa natanko nič. Duka namreč ne fenta on. Nasploh je v filmu hudo malo akcije (oziroma, akcije ni) in hudo malo smrti, ki so v tem žanru kar količinsko velike. Vse kar stori negativec je, da ubije nemočno babico. Da je mera polna, je več kot ¼ filma zgolj snemanje pokrajine, grmovja- ter trikrat ponovljen posnetek letala, ki prečka pokrajino. Glede pokrajine; celoten film je posnet na Finskem, na neki postani ravnici. 

Bolj cenenega filma preprosto ni- vse kar ga sestavlja so pogledi glavnih igralcev, streljanje z zračno, par motoristov ter plastični uziji. Je pa res, da film lahko priporočam ravno zaradi njegove cenenosti. Sam sem ob ogledu občasno umiral od smeha, saj so nekatere situacije tako bolno smešne, da sem se smilil sebi in svojemu smislu za humor. Ako ga kanite ogledati s prijatelji, bo izkušnja sled vaše predpripravljenosti še boljša.  
Ocena v okviru žanra: 5.7/10

Skupna ocena: 1.2/10

http://www.imdb.com/title/tt0107364/

Ni komentarjev:

Objavite komentar