četrtek, 09. april 2009

Guinea Pig: The Devil's Experiment (1985)

Ah ja- so nori ti Japonci. Po ogledu prvenca serije, ki se je iz snuff serije prelevila v bizarno komedijo, lahko zgornji rek zgolj še potrdim. Enka je namreč tako bolna, da jo lahko mirne duše priporočam vsakomur, ki uživa v mučenju…

…prav to Za ginipiggu: Akuma no jikken -kakor se glasi naslov v izvirniku- je. Celoten film je mučenje, sadistično izživljanje nad dekletom- s katerim telesom se poigrava skupinica moških, ki skuša ugotoviti koliko bolečine lahko prenese človeško telo. Hja, počnejo marsikaj- od fizičnega do psihičnega nasilja, ki se rezultira v smrti omenjenega dekleta. Slednja informacija ni čisto nujna, saj mi zaključek ni čisto jasen; ampak sklepam že tako. Kako se izživljajo? No, tepejo jo, brcajo, vrtijo, ji predvajajo I-doser glasbo; jo režejo in posujejo z črvički. Zdaj veste.

Snuff filmi so pač jako poseben žanr; nimajo pravega pomena, temveč zgolj zabavati tiste, ki mi filmi mučenja dogajajo. Verjemite ali ne, taki ljudje živijo in jih je mnogo. Sam nisem takšen, zato ob ogledu nisem užival- po drugi strani pa sled nerealističnih situacij nisem pretirano trpel in bil zgrožen. Nekateri prizori so se mi zdeli stilsko zanimivi (predvsem zaključni z dekličinim očesom), ostali pa hudo nazadujoči in navsezadnje bedni. Tale 43 minutni film je torej artefakt za ljubitelje snuff filmov, ostali pa smo v njem globino iskali zaman. Enako šokantni (če je to sploh prava beseda) Visitor Q je po tej plati neprimerno močnejši. 

PS. O snuff filmih nastaja video, kjer bom zvočno in slikovno popisal zgodovino tega čudaškega pod-žanra. Ne, da bi mi bilo v veselje, ampak ker se ga noče lotiti noben drug, se ga bom jaz. 

Ocena v okviru žanra:  2.0/10

Skupna ocena: 0.8/10

http://www.imdb.com/title/tt0161634/

Ni komentarjev:

Objavite komentar