sreda, 08. april 2009

American Pie Presents Beta House (2007)

Fan Ameriške pite zagotovo nisem, ampak po drugi strani ne zanikam, da mi je izvirna trilogija precej dogajala. Nekateri skeči so se mi zdeli precej izvirni ter smešni, zato jih v žanru najstniških komedij štejem za dokaj kul predstavnike. Ampak z drugo trilogijo, poimenovano American Pie Presents, so uničili praktično vse, kar me je zabavalo v orginalih. Že Band Camp ter The Naked Mile sta mi bila neizvirna in preprosto neumna, medtem, ko mi Beta Hause predstavlja poden tako serije kot žanra vobče.

Prvo razočaranje je kar uvodna scena, saj že v njej prisostvujemo spolnemu aktu. Čemu? Mar ni bil point Ameriške pite ravno v tem, da je bil seks (in golota) tabu? V novih delih so vsi nagi in seksajo v vsakem drugem kadru. Saj ok, res je- seks je kul in paše v skoraj vse filme, ampak Ameriška pita je bila serija, kjer je bil seks nekaj nedosegljivega. Bolj izjema, kot pravilo. Zgodba sicer s seksom ni povezana, govori pa o dveh študentskih skupinah, ki se med sabo jako sovražita ter izkoristita vsako priložnost za zabijanje nasprotne. V prvi polovici filma spremljamo pomladek ene izmed njih, ki se nadvse trudi, da bi bil v druščino sprejet. V drugi pa spremljamo dvoboj omenjenih skupin, kjer se predstavniki le-njih pomerijo v več različnih straniščno-humornih igrah. To je vse, ko zmaga ena, se film konča. Itak je vse predvidljivo, tako, da ti je že po eni minuti jasno, kdo bo zmagovalec. Beta Hause poskuša presenetiti tudi z nekaterimi prizori, ki malce spomnijo na prvotno trilogijo, ampak se tudi pri slednjem opeče.

Menim, da je žanr s tem izdelkom (in nekaterimi parodijami, tipa Date Movie ter Epic Movie) dosegel dno, ki je tako globoko, da je rešitev nemogoča. Je res, film vsebuje joške in seks, zaradi česar izpade kot slab pornič za osnovnošolce, slednje pa bo verjetno godilo kakšnemu najstniku, ki bo potem v šoli razlagal, kako si model izstreli konjsko spermo v usta. Res carsko in ne dvomim, da se bo našel kdo, ki mi bo očital, da sem zategnjen in, da je film superca™. Ampak jaz ostajam pri svojem mnenju- serija je spremenila svoj prvotni point, stari igralci povratka niso storili, novi se ne izkažejo. Priporočam, da se s snemanjem nadaljevanj čimprej ustavijo. Ne manjka namreč dosti, da dokončno onečaščijo žanr.Ocena v okviru žanra: 2.5/10

Skupna ocena: 2.9/10

http://www.imdb.com/title/tt0974959/

Ni komentarjev:

Objavite komentar